Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Το ναρκωτικό iDoser που... τρελαίνει τον εγκέφαλο!

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές για το επικίνδυνο ναρκωτικό iDoser. Η εθιστική ουσία συσκευάζεται και διακινείται μέσω διαδικτύου και είναι ικανή να τρελάνει τον εγκέφαλο.
Το ναρκωτικό που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο υπόσχεται στιγμές ευεξίας και μπορεί να βρεθεί στο «τραπέζι» μόνο με ένα download.

Όπως αναφέρει αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε γνωστή εφημερίδα «η δόση είναι βασισμένη σε ηχητικά κύματα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με ειδική επεξεργασία σε κοινά μουσικά αρχεία (MP3) και πωλούνται ως αρχεία drg.
Με ένα ειδικό πρόγραμμα που διατίθεται δωρεάν στο ίντερνετ, ο χρήστης μπορεί να τα "κατεβάσει", να τα ακούσει και να "φτιαχτεί". Σοκ προκαλεί η ευκολία με την οποία μπορεί το συγκεκριμένο «ναρκωτικό» να βρεθεί στον υποψήφιο πελάτη. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα από download, ένα δωμάτιο χωρίς φως, κλειστά μάτια με μια πετσέτα ή μαντίλι και συγκέντρωση.
«Από εκεί και πέρα» όπως τονίζει ο αξιωματικός, «το iDoser αναλαμβάνει δράση και "ξυπνά" συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου, τα οποία ενεργοποιούνται όταν γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών. Το ναρκωτικό δρα κατευθείαν στον εγκέφαλο και για αρκετή ώρα ο χρήστης βρίσκεται εκτός εαυτού».
Οι πρώτες δόσεις δωρεάν
Όσο εύκολο είναι να το κατεβάσει κανείς, τόσο εύκολο είναι και να το «χρησιμοποιήσει» ειδικά στην αρχή. Τα άτομα που κρύβονται πίσω από αυτό το «έγκλημα» φροντίζουν να δίνουν τις πρώτες δόσεις δωρεάν προκειμένου να προσελκύσουν τους πελάτες τους. Μετά τις πρώτες δοκιμαστικές «δόσεις», πωλούν τα ηχητικά ναρκωτικά σε πολύ φθηνές τιμές (5 δολάρια) προκειμένου να έχει πρόσβαση ο καθένας, ακόμη και ανήλικα παιδιά.
Τα «βαποράκια» αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς
Ήδη, οι ιστοσελίδες-βαποράκια αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς και σε κάποια site παρέχονται και οδηγίες. Γι' αυτό το λόγο, οι αστυνομικοί εφιστούν την προσοχή στους γονείς για να ελέγχουν σε ποιες ιστοσελίδες μπαίνει το παιδί τους και με ποιούς έχει έρθει σε επαφή.
Το ναρκωτικό «ήρθε» και στην Ελλάδα
Ο συναγερμός στις ελληνικές αρχές σήμανε στις αρχές του χρόνου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η επικοινωνία μίας απελπισμένης μητέρας από το Παλαιό Φάληρο με τους άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η ίδια ζήτησε από τις Αρχές βοήθεια, καθώς έβλεπε τον γιο της να «τρελαίνεται» μετά από ώρες σερφαρίσματος στον διαδίκτυο. Μάλιστα, όπως υποστήριξε η ίδια, άκουγε μία περίεργη μουσική και στη συνέχεια έβλεπε το παιδί της να βρίσκεται σε υπερένταση και εκτός ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: