Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Μηνύματα ακροατών από τη σημερινή μας εκπομπή

Αναρτούμε δύο μηνύματα (από αυτά που λάβαμε σήμερα κατά την πρωινή εκπομπή). Για την επικαιρότητα και τα σχόλια, αξίζει να διαβαστούν.
Το πρώτο από τα μηνύματα:
 

  Καλημέρα από τα βάθη της καρδιάς μου..

Πώς να πεις σε παιδιά σήμερα ότι κάποιοι έλεγαν "όχι", όταν το πιο σπουδαίο αγαθό και το θεόσδωτο δώρο της ελευθερίας προσβαλλόταν εν μία νυκτί; Πώς να πεις σε ανθρώπους για πίστη, όταν όσο μάχονταν υπερασπιζόμενοι την χώρα έβλεπαν Αγίους και την Υπέρμαχο Στρατηγό Παναγία να προπορεύονται στις μάχες τους; Πώς να τους μεταφέρεις για πείνα, όταν όλοι μας βιώνουμε δυσκολίες στην επιβίωσή μας και δεν προσευχόμαστε καν για τον "άρτο ημών τον επιούσιο" και δεν λέμε μία προσευχή όλοι μαζί μέσα στο σπίτι; Ας είναι μέσα από ιστορίες από γιαγιάδες και παππούδες να μάθουμε ξανά αυτή την ιστορία (μιας και τώρα επιστρέφουν από τα...εξόριστα γηροκομεία που τούς είχαμε στείλει)..ας έχουμε ελπίδα ότι θα μάθουν ότι είναι φορείς μιας όμορφης γλώσσας (που την θέλουν "ανάπηρη"). Ίσως να φταίμε και παραπάνω που δεν τιμάμε τους νεκρούς μας στην Αθήνα..διότι παντού σε όλες τις γωνιές της χώρας μας έχουν μία ημέρα μνήμης για όσους έχασαν από τον πόλεμο ή την καταστροφή του χωριού τους από την Κατοχή. Μήπως έχουμε αποκοπεί στην Αθήνα από την μνήμη και σήμερα ζούμε το παρόν και μόνο;

Έχω τόσα να πω..μα καλύτερα να σταματήσω εδώ.

Καλημέρα και πάλι..και ας είμαστε ο καθένας άνθρωπος που να επιθυμεί να θυμάται για να πορεύεται κάθε μέρα..άλλωστε η βαθιά εν Χριστώ ζωή μας συνδέει πάντα με το παρελθόν για να ζούμε "την ημέρα πάσα τελεία και αναμάρτητο" και κάποτε να γευτούμε την Παραδείσια ζωή..στην κοινωνία Αγάπης της Αγίας Τριάδας που πλέον οι κεκοιμημένοι ήρωες και αγαπημένοι συγγενείς μας προγεύονται.
Δ.Μ.
Το δεύτερο μήνυμα:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΟΥΡΓΟ....
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Η ΣΟΦΙΑ....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ...
ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΟΜΟΚΟΣ ΤΟΥ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ?
ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ  Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ
ΦΥΣΙΚΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΑΠΛΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ,
ΑΦΟΥ "ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΥΠΟΘΕΤΩ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ" ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
 
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ...ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
 
Μ. ΑΠΟ ΛΑΜΙΑ....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά, συγχωρέστε με αγαπητοί αναγνώστες αν δεν υπάρχει καλή σύνταξη στο πρώτο κείμενο. Δεν το διόρθωσα πριν το στείλω.

Σας ευχαριστώ ταπεινα