Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Τα σχολεία στο Τέξας τιμωρούν τους μαθητές που αρνούνται να φοράνε πάνω τους το μικροτσίπ

Όπως γνωρίζουμε, μια σχολική περιοχή στο Τέξας φέτος,ανακοίνωσε ότι θα απαιτούν από τους σπουδαστές να φορούν μικροτσίπ ενσωματωμένες-ταυτότητες ανά πάσα στιγμή. Τώρα, οι φοιτητές που αρνούνται να παρακολουθούνται λένε ότι αισθάνονται τον αντίκτυπο. Από την 1η Οκτωβρίου, οι μαθητές στο John Jay Γυμνάσιο και Anson Jones Middle School στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν "υποχρεωτικά"στην τάξη με ταυτότητες εξοπλισμένες με αναγνώριση ραδιοσυχνότητας (RFID) τσιπ για να παρακολουθείται η τοποθεσία του κάθε μαθητή. Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν ότι η προσπάθεια αυτή στο Τέξας γίνεται για να ανακοπεί το ανεξέλεγκτο σκασιαρχείο. Αν το πρόγραμμα κριθεί επιτυχής, τα τσιπ RFID θα έρθουν σύντομα σε 112 σχολεία, και θα επηρεάσουν περίπου 100.000 μαθητές.


Οι φοιτητές αρνούνται να περπατήσουν στις αίθουσες του σχολείου με την κάρτα στην τσέπη τους ή γύρω από το λαιμό τους, και ισχυρίζονται ότι "βασανίζονται" από τους εκπαιδευτές, και αποκλείονται από τη συμμετοχή τους σε ορισμένες λειτουργίες του σχολείου. Κάποιοι επίσης είπαν ότι στράφηκαν μακριά από τους κοινόχρηστους χώρους, όπως καφετέριες και βιβλιοθήκες.

Η Andrea Hernandez, μια δευτεροετής στο Γυμνάσιο, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν αγνοήσει τις εκκλήσεις της για σεβασμό της ιδιωτικής της ζωής, και της είπαν ότι δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές του σχολείου, αν αρνείται να συμμορφωθεί με το πρόγραμμα παρακολούθησης.

Η Hernandez, δήλωσε σε μια συνέντευξή, ότι υποβάλλοντας τον εαυτό της σε συνεχή παρακολούθηση μέσω ενός τσιπ RFID είναι ακριβώς όπως το μαρκάρισμα με το "χάραγμα του θηρίου" - απο την αναφορά στην αποκάλυψη της Βίβλου.
Η απάντηση του σχολείου, όμως, ήταν ότι απειλήθηκε με το να μην της επιτραπεί να ψηφίσει, για την ανυπακοή του κανόνα της φοιτητικής ταυτότητας.

"Δεν θα επιτραπεί να ψηφίσω γιατί δεν είχα την κατάλληλη ταυτότητα των ψηφοφόρων.
"Είχα την παλιά ταυτότητα σπουδαστή που αρχικά μας είπαν, και ότι θα ήταν καλό για το σύνολο των τεσσάρων ετών που ήμασταν στο σχολείο, ότι χρειάζεται τη νέα ID με το τσιπ."

Μετά την άρνηση της Hernandez να φορέσει ένα τσιπ RFID, ανέφερε ότι ο αναπληρωτής Έφορος Ray Galindo εξέδωσε μια δήλωση στους γονείς του κοριτσιού: «Ζητάμε απλά απο την κόρη σας να φορέσει ένα αναγνωριστικό σήμα όπως και σε κάθε άλλο μαθητή στην πανεπιστημιούπολη."Αν παραιτηθεί από την παρακολούθηση , οι επιπτώσεις θα είναι πιο σκληρές από ό, τι ακριβώς την ανάκληση δικαιωμάτων ψήφου για τους διαγωνισμούς.

"Σας καλώ να αποδεχθεί αυτή τη λύση, έτσι ώστε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του παιδιού σας να μην επηρεαστεί. Όπως συζητήσαμε, θα υπάρξουν συνέπειες για την άρνηση να φορέσει ένα δελτίο ταυτότητας καθώς θα αρχίζουμε να το προωθούμε με την πλήρη εφαρμογή », έγραψε ο Galindo.
Ο πατέρας του κοριτσιού, Steve Hernandez, είπε ότι το σχολείο ήταν κάπως πρόθυμο να συνεργαστεί με την κόρη του, αλλά είπε ότι η οικογένεια είναι απρόθυμη «να συμφωνήσει να σταματήσει το πρόγραμμα» και το επικυρώνει δημόσια.
"Του είπα ότι αυτό ήταν απαράδεκτο, η κόρη μου και εγώ δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τα συνταγματικά δικαιώματα μας, να μιλήσουμε ενάντια σε ένα πρόγραμμα που πιστεύουμε ότι είναι λάθος," απάντησε ο κ. Hernandez.

Η Kirsten Bokenkamp της οργάνωσης ACLU δήλωσε νωρίτερα αυτό το έτος ότι αναμένεται να προκαλέσει την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να χρησιμοποιήσει το σύστημα παρακολούθησης, όμως το σχολείο προχώρησε με το πρόγραμμα απτόητο.

Ο Steve Hernandez είπε ότι πλησίασε την ACLU που αντιπροσωπεύει την περίπτωση της κόρης του, αλλά η Rebecca Robertson από ένα τοπικό υποκατάστημα της οργάνωσης, δήλωσε ότι, «η ACLU του Τέξας δεν θα είναι σε θέση να αντιπροσωπεύουν εσάς ή την κόρη σας σε αυτό το θέμα», λέει οτι η περίπτωση δεν πληρούσε τα κριτήρια της ομάδας.

Η Ανεξάρτητη σχολική περιοχή αναμένει να εισπράξει πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια ως κρατική χρηματοδότηση με το πρόγραμμα RFID.

Δεν υπάρχουν σχόλια: